top of page
Keresés

Mikor az évben kitűzött célod első halra sikerül💣💣💣💪

Üdv!

Mivel itt ismét a jég lett az úr,most pótolom 2022 első horgászatom beszámolóját.

Több elmúlt évet is úgy kezdtünk, hogy meglátogattuk a Pozsár horgásztavat, amolyan év indító horgászatra, ez most sem történt másképp. 10 es állásra érkeztünk( sosem horgásztam még itt) Gábor Márton barátommal gyors kipakolás,helykeresés és bégre peca. Nálam 2.1m-2.3m volt a leg mélyebb rész itt, egy szereléket ide,egyet 1.9m vízbe a törés tetejére helyeztem el. Mivel fagyot mondtak,így nem kockáztattam és bojlis botokat is vittem, arra szereltem egy boton method készséget.



Csalinak kisebb uptersekkel illetve pop up al kezdtünk,volt is kapás de sajnos eredmény érdemben nem született,majd Gabinak szép húzós kapás és egy gyönyörű 8kg körüli tok lett a jutalma. Mivel nekem is volt egy szép húzós kapásom de akadást nem éreztem ezért az előke hosszt duplájára növeltem így több mint 20cm lett...methodon😬 tudom ez nem a jól megszokott hossz de ismét húzós kapás és valami nagyon nem akart a merítőbe kerülni. Január első napjaiban több mint fél órás brutál jó fárasztás után sikerült életem eddigi legnagyobb tokhalát meg meríteni ....(erre az évre egy 20kg feletti tok megfogását tűztem ki😃 na akkor ez pipa🤭) hihetetlenül boldog voltam,ilyen hallal indítani az pecát,mit a pecát,az évet!!!!😃😃😃 még jó pár perc amíg az adrenalin csökkent.... horog kötés mert az előző kissé viseltes lett mire ez az őserő ki fáradt. Szerelékek vissza, majd az éjszaka újra egy tok jelentkezett ami kesebb volt mint előző társa de így is nagy örömet okozott. A következő halra másnap délutánig vártam. Folyamatos helykeresés,csalik,etetőanyagok váltogatása meg is hozta az eredményt. Több szép keszeg,kárász után egy szép egészséges pikkelyes pontyot tarthattam a kezembe végre. El jött az este és gondoltam nagyobb csalira váltok,hátha egy szép tok ismét meg látogat. Dupla 15mm es halibut illetve 13mm es sea mixture pop up al csaliztam fel,de ezúttal az "ólmos" szerelékre. Csali mellé pellet mix került 2-6--15-20mm es pelletek vastagon sea mixture spray -el megbolondítva.....mit mondjak,volt illat vastagon😄.Mivel már besötétedett közben és egész nap hála istennek jól átfagytunk ezért tentikézni tértünk miután átbeszéltük a nap történéseit, ám rövid idő mulva olyan kapást jelzett a kis fox,hogy azt hittem a botot le tépi valami az álványról😃😃😃 na apafej itt a másik nagy tok,gondolta Béluka....hát nem így lett, viszont egy nagyon jó erőben lévő tükörponty kívánta meg a sea mixturés pelletet. Az éjszaka több kapást nem hozott illetve reggel 5 től és fél 7 ig a szemünk láttára fagyott vissza a tó..... pakolás és indulás haza. Az úton még párszor át beszéltük a történteket,kapásokat,fárasztásokat. Gabi 1 tokkal és 2 kisebb pontyal zárt nekem 2 tokot 4 pontyot,2 kárászt és 2 keszeget sikerült fognom,ami a methodnak is be tudható valahol.

Csalinak 9mm es upterseket használtam amiből ismét a Ginger volt a legfogósabb,Tasty bojliból a 10-12mm esek (ezzel jött a nagy tok) illetve 13mm es sea mixture,sweet pineapple,sweet corn pop up okat. Etetni 2mm es pelleteket tettem a kosárba halibut és fuit mix váltogatva. A csalik mellé a hajóba több féle pellet,illetve planírozott kukorica került.

Köszönjük a lehetőséget a Pozsár horgásztónak,még biztosan vissza térünk.

Köszönöm,hogy elolvastad🤝✌









23 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page